Lichtberekeningssoftware

itsme Lighting Technology & Relux
Relux is een geavanceerd, maar gebruiksvriendelijk programma waarmee lichtberekeningen gemaakt kunnen worden. itsme Lighting Technology is de officiële dealer van deze software voor de Benelux.

Software
Relux is een Zwitsers bedrijf dat in het begin van de jaren ’90 software ontwikkelde om berekeningen en 3D-simulaties uit te voeren met gebruikmaking van de produktgegevens van de meeste lichtfabrikanten in Europa. Veel lichtfabrikanten hadden hun eigen software, wat betekende dat de lichtadviseurs met veel verschillende programma’s moesten kunnen werken. Uiteindelijk leidde dit tot de behoefte aan software die alle berekeningen voor de verschillende merken in één programma verenigde. Juist in die tijd bracht Microsoft de eerste versie van Windows op de markt en dit veroorzaakte een vraag naar Windows Software voor lichtberekeningsprogramma’s.

Relux: prima tool
Relux is er voor personen die werken met licht en verlichting en die zich verder willen professionaliseren. Maar Relux is ook prima geschikt voor een technische dienst om te kijken waar en hoe men verlichting wil aanbrengen. Relux heeft allerlei mogelijkheden binnen de software, zoals een koppeling met AutoCAD. Deze software heet ReluxCAD. U kunt hiermee uit een zogenaamd dwg-bestand in AutoCAD een ruimte selecteren, exporteren naar Relux, de benodigde armaturen erin plaatsen en daarna weer exporteren naar AutoCAD. Hiermee staan alle armaturen in de ruimte- op de plaats waar ze gepland werden- in het dwg-bestand weergegeven. Relux is ook een prima tool om uw energieconsumptie te berekenen en te kijken waar besparingen mogelijk zijn.

Professioneel
Door uw kennis van de software te vergroten kunt u uw lichtadvies beter motiveren aan uw opdrachtgever of een investeringsaanvraag beter onderbouwen. Het werken met Relux is, gezien de opbouw van de software, niet ingewikkeld. We merken echter vaak dat Relux gebruikers die geen opleiding hebben gehad in het gebruik van de software tot een mooi resultaat komen, maar zeker 30% tot 40% van de features van Relux niet gebruiken. Deze features zorgen nu juist voor een professionele uitstraling richting de opdrachtgever, zodat uw commerciële kansen groeien.

Relux Tunnel
Een programma van specialisten voor specialisten. In samenwerking met het Bundesambt für Strassen (ASTRA) en het Bundesambt für Metrologie (METAS) uit Zwitserland werd er voor u een programma ontwikkeld voor lichtberekeningen in tunnels. Het programma ondersteunt momenteel normen en aanbevelingen zoals CIE88, voor verlichting en bewegwijzering; CIE140, voor berekeningen en SLG201, voor normen elektronische delen.

Heeft u vragen? Stuur een e-mail naar relux@itsme.eu.