Ron Stam

Ruim 19 jaar geleden begon ik als verkoper binnendienst bij toen nog Ehrbecker Sliedrecht BV;
een zelfstandige elektrotechnische groothandel voor met name de industrie, scheepvaart en industriële eindgebruiker. Ik werkte daarvoor bij een bekende drukknoppenleverancier. Als we de klant daar niet konden helpen verwezen we hem al door naar Ehrbecker omdat die toen al bekend stond om haar uitgebreide kennis van elektrotechnische materialen.

Dat heb ik zelf in de eerste jaren bij Ehrbecker snel ontdekt. Alle mogelijke vragen werden in behandeling genomen. Niets was te gek. Dit maakte het werk zeer veelzijdig. Aan de ene kant had je de klant aan de lijn met zijn vraag en aan de andere kant zocht je daar zelf de geschikte leverancier bij om hem een juiste oplossing te bieden. Dit waren zeer leerzame jaren.

In de loop der tijd vonden er bij de organisatie veel veranderingen plaats.
Eind jaren '90 werd de samenwerking met Schiefelbusch intensiever. Uiteindelijk werd het één bedrijf, tezamen met de firma’s Cammaert en De Koning.
Uiteraard vinden dit soort ingrijpende zaken nooit onopvallend plaats, maar bij alle veranderingen had iedereen slechts één doel voor ogen : de klant stond en staat centraal.

"Iedere verandering moet een verbetering zijn voor onze klant. Volgens mij is dat goed gelukt".

Sinds een aantal jaren vervul ik de functie van hoofd verkoop binnendienst. Ik stuur de binnendienst aan die ondertussen uit 9 technisch-commerciële verkopers en 6 verkoopondersteuners bestaat. Daarnaast vindt er nog verkoop plaats aan onze balie.

" itsme, making you succeed"!

Wat ik mooi vind om te merken is, dat je de dienstbaarheid die ik in het begin bij Ehrbecker vond nu nog steeds terugvindt bij de medewerkers van ES Elektro. Ondanks de grootte van de organisatie merk je gewoon dat we het nog steeds een uitdaging vinden om het probleem van onze klant op te lossen. Om goed  te luisteren naar wat er bij de klant leeft en wat zijn behoeftes zijn. Samen met de klant werken aan oplossingen, wat zijn uitdrukking vindt in het motto: "Making You Succeed"!

Of het nu een 'standaard' bestelling is die binnen 24 uur geleverd moet worden, of een storing waardoor met een koerier de juiste goederen moeten worden geleverd, of de verzorging complete kitleveringen in een container op locatie, we hebben nog steeds de drive om die stap extra te doen voor onze klanten.
De klant kan ons gewoon bellen met een vraag. Het persoonlijk contact is essentieel voor een goede relatie.

We staan nu voor een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Ehrbecker Schiefelbusch. De vertrouwde naam verdwijnt. We gaan door als ES Elektro. Een nieuwe huisstijl hoort daar bij.
Wat niet verandert is de passie voor onze klant. Het blijft boeiend om samen met onze klanten een duurzame relatie op te bouwen waardoor je weet wat je aan elkaar hebt. Hierdoor blijf je met plezier je werk doen en naast het feit dat dit voor jezelf erg prettig is merk je ook dat de klant dit opmerkt en waardeert.