NEN3140-VP

Werkmaatschappij 
itsme
NEN 3140 Vakbekwaam Persoon
Tip de curs 
NEN 3140
Introducere 
Dé ROVC-training om zelfstandig aan schakelkasten en groepenkasten te kunnen werken en benoemd te worden tot NEN 3140 Vakbekwaam persoon.
Grupe țintă 

Dé ROVC-training om zelfstandig aan schakelkasten en groepenkasten te kunnen werken en benoemd te worden tot NEN 3140 Vakbekwaam persoon.

Werk jij aan schakelkasten en machines die onder spanning staan en/of voer jij inspecties daarop uit? Dan is de training NEN 3140 Vakbekwaam persoon bedoeld voor jou. Ook wanneer je door je werkgever benoemd wilt worden tot vakbekwaam persoon is deze cursus geschikt voor jou. Je wordt opgeleid op het niveau Maintain.

Preștiința 

Een vooropleiding op minimaal lts-e-niveau, Elektrisch schakelen of vergelijkbaar is een voorwaarde.

Wil je zeker weten dat je op het juiste niveau instroomt? Lees hier dan meer over wie er voor welke benoeming in aanmerking komt.

Scop 

Op het gebied van elektrische veiligheid stelt de Arbowet eisen om werknemers in het bedrijfsleven zo veilig en gezond mogelijk te laten werken en ze te beschermen tegen mogelijke elektrotechnische gevaren als elektrocutie, kortsluiting en brandgevaar. Deze training geeft een volledige instructie om de werkzaamheden op een veilige en correcte manier uit te voeren volgens NEN 3140.

Na afronding van de training NEN 3140 Vakbekwaam persoon kun je zelf veilig werken aan elektrotechnische installaties en kun je ook derden veilig hieraan laten werken. Je maakt gebruik van de juiste gereedschappen en preventiematerialen en je bent in staat om verschillende situaties op veiligheid te beoordelen.

Globală de conținut 

Bespreken van eigen werkomgeving met behulp van werkplekopdrachten

Veilig werken in de elektrotechniek

Risico inventarisatie

Spanningsloos maken van elektrische installaties volgens vastgelegde stappen

Werken, metingen verrichten aan of bedienen van een installatie onder spanning

Wet- en regelgeving

Cases over bovengenoemde onderwerpen als voorbereiding op het practicum


Practicum

De training NEN 3140 Vakbekwaam persoon bevat 2 dagdelen practicum waarin het volgende aan bod komt:

 

  • Spanningsloos maken en inschakelen van installaties volgens NEN 3140
  • Af- en aankoppelen van motoren
  • Werken aan groepen- en schakelkasten
  • Meten en vervangen van zekeringen en mespatronen
  • Opstellen van taak-risico-analyse voor (eigen) werkzaamheden

 

Afronding

Gedurende de gehele cursus word je getoetst of je actief deelneemt, de geleerde vaardigheden op de juiste manier toepast en het geleerde in de praktijk goed kunt toepassen. Bij een positief eindresultaat ontvang jij een bedrijfserkend certificaat en kan jij door jouw werkgever benoemd worden tot NEN 3140 Vakbekwaam persoon.

 

CERTECH

CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens en toetsen gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie. Heb je vragen over examens? Of ben je op zoek naar een partner om examens te laten organiseren? Bel CerTech op 0318 – 698 605 of kijk op www.certech.nl

comentariu 

NB: Vermelde datum is de startdatum. In het algemeen vindt de 2e dag een week later plaats. Voor de exacte data kunt u een mail sturen naar iatraining@itsme.eu of bellen met 076-5782860.

Price 
€ 625,00
Durată 
2 days
Data și locul