Jacques Lataster

Mijn indiensttreding bij ES Elektro (toen nog Schiefelbusch BV) was op 1 februari 1978. Na mijn reactie op een vacature in het Limburgs Dagblad, volgde een gesprek bij het bedrijf, toen gelegen aan de Lage Kanaaldijk te Maastricht. Het pand was gevestigd in een oude villa met een aangebouwd magazijn. Het gesprek verliep gunstig in aanwezigheid van de heer Bart Schiefelbusch.

Voor mijn aanstelling bij ES Elektro ben ik na mijn Militaire Diensttijd, 5 jaar in Duitsland werkzaam geweest bij onder andere Hoechst in Keulen. Daarna 2 jaar bij Elektro-Installateur Gosink te Hoensbroek.

Destijds bestond het personeelsbestand in Maastricht uit 4 personen. ES Elektro was vooral werkzaam in de verkoop van bruin- en witgoed en installatiematerialen. Enkele relaties waren onder andere, KNP (nu Sappi), ENCI, Dubislav. Toekomstgericht is de firma zich gaan toeleggen op industrie en aanverwante bedrijven.

Mijn inwerkperiode van 4 weken vond plaats op het hoofdkantoor in Breda, waar de heren Paul en Bart Schiefelbusch en Ton Verschuur directeur-eigenaren waren. Tevens was in Breda een afdeling paneelbouw.

Na deze periode werd Limburg mijn werkgebied, waarna verloop van tijd het bruin- en witgoed langzaam uit het assortiment verdween en wij ons meer gingen toeleggen op Industriële Automatisering, onder andere Siemens PLC's; als eerste in Nederland.

“Op verzoek van diverse klanten is vestiging Venlo opgestart”.

Na diverse jaren het rayon Limburg te hebben doorlopen werd er op verzoek van diverse klanten, mijzelf, en door de heren Schiefelbusch en Verschuur een filiaal in Venlo opgestart.

Momenteel bestaan mijn werkzaamheden in hoofdzaak uit het bezoeken van grote en kleine bedrijven, zowel in Nederland, België en incidenteel Duitsland. Als accountmanager ben ik verantwoordelijk voor het onder de aandacht brengen van logistieke systemen, zoals onder andere 2BIN. Andere oplossingen die ik verkoop zijn Industrial Automation en Connected Business. Daarnaast bied ik ondersteuning aan de buitendienst en lever ik tevens industriële- en installatiematerialen.

“De verandering van markt leidt tot verandering van de organisatie”.

De organisatie van ES Elektro is in de laatste 7 jaar met grote sprongen naar ongekende hoogte gegroeid; vooral als industriële toeleverancier voor de Nederlandse en de buitenlandse markten. Ook de interne organisatie heeft een grote groei doorgemaakt met diverse nieuwe afdelingen, bijvoorbeeld Industrial Automation en Lighting.

Door de verschillende vakgebieden is het werk en het werkklimaat zeer interessant voor de werknemer. Door het management wordt veel aandacht besteed aan doorgroei om personeelsleden middels cursussen naar een hoger niveau te brengen.