itsme nieuw internationaal initiatief voor industriële markt

itsme is een nieuw internationaal initiatief voor de levering van componenten en diensten aan industriële klanten. itsme is een afkorting van Industrial Technology and Supply for Mechanical and Electrical en bestaat uit bedrijven die hun sporen als betrouwbaar adviseur en distributiepartner hebben verdiend. Bekendste bedrijf binnen itsme is Ehrbecker Schiefelbusch, dat vanaf nu kortweg is omgedoopt tot ES Elektro.

Sinds Ehrbecker Schiefelbusch twaalf jaar geleden ontstond uit een fusie van vier Nederlandse elektrotechnische groothandels, is er in de industriële markt veel veranderd. Klanten vragen om specifieke oplossingen in het ontzorgen van hun (lean) processen en zoeken naar verbetering van hun concurrentiepositie door innovatie in techniek. Daarnaast spelen grenzen steeds minder een rol; grenzen tussen landen, maar ook grenzen tussen elektrotechniek en mechanica.

Directeur Henk Oude Brunink van itsme: ‘Wij signaleren deze marktontwikkelingen en hebben op basis daarvan strategische keuzes gemaakt.’ Dat houdt in dat de bedrijvengroep een brede focus krijgt op industrie, machinebouw, modulebouw en industriële installateurs. Daarom werd Hoogland-Mennens als leverancier van industrial supplies twee jaar geleden aan de groep toegevoegd. Verder wordt de flexibele klantondersteuning op het gebied van industriële automatisering en op maat gesneden logistiek continu doorontwikkeld. Tenslotte kiest itsme ervoor om klanten ook internationaal te volgen. Daarom zijn, naast het bedrijf in Roemenië, recent bedrijven in Duitsland en België toegevoegd.

De itsme bedrijven spelen in ieder land een betrouwbare rol in de levering van technische materialen voor hun klanten. Daarnaast kunnen ze terugvallen op de expertise van de itsme Solutions in eigen land of internationaal. De Solutions zorgen voor innovatieve klantondersteuning in onder andere industriële automatisering en logistieke oplossingen, zoals Vendor Managed Inventory. Ook internationale klanten kunnen bij itsme terecht, want omdat al haar bedrijven met SAP werken of gaan werken, is itsme in staat om klantafspraken nationaal en internationaal vast te leggen en na te komen.

De doelstelling van de bedrijvengroep om aantoonbaar bij te dragen aan het succes van haar klanten, wordt nog eens onderstreept door de pay-off ‘Making You Succeed’. Oude Brunink: ‘In alle landen delen onze mensen de wil klanten te ondersteunen bij hun succes. En omdat succes mensenwerk is, houden we als familiebedrijf de ‘personal touch’ hoog in het vaandel.’