Effectieve foutstroomdetectie van Siemens met SIRIUS bewakingsrelais

Twee noviteiten voor één toepassing:
- SIRIUS 3UG4625 en SIRIUS 3UG4825 bewakingsrelais voor IO-Link èn nieuwe SIRIUS 3UL23 stroomtrafo's;
- Ruim bewakingsbereik van 30 mA tot 40 A;
- Hoge meetnauwkeurigheid met een afwijking van slechts +/- 7,5%.

Siemens Industry Automation presenteert een nieuwe oplossing voor het bewaken van foutstromen in het bereik van 30 mA tot 40 A. De beide bewakingsrelais, SIRIUS 3UG4625 en SIRIUS 3UG4825 voor IO-Link, beschikken over twee separate uitgangen die met verschillende grenswaarden voor alarmering (voorwaarschuwing) of als waarschuwing met aansluitend afschakeling kunnen worden geprogram­meerd.
De foutstroommeting vindt plaats met behulp van de eveneens nieuwe SIRIUS 3UL23 stroomtrafo's, die in zes verschillende uitvoeringen netwerken met fasestromen tot 630 A bewaakt. De meetnauwkeurigheid van het systeem, inclusief de stroomtrafo 3UL23, geeft slechts een geringe afwijking van +/- 7,5 % te zien.

SIRIUS 3UG4625 en SIRIUS 3UG4825 voor IO-Link herkennen foutstromen, die bijvoorbeeld in industriële installaties kunnen optreden als gevolg van gebrekkige isolatie op klemmen of bekabeling, vochtinwerking, vuil of door materiaal­veroudering. Gebruikers kunnen bij de bewakingsrelais twee verschillende grens­waarden binnen hetzelfde meetgebied definiëren. Beide waarden hebben elk een eigen uitgang. Bij het bereiken van de eerste waarde wordt eerst een waar­schuwing afgegeven. Bij overschrijding van de tweede waarde kan via de tweede uitgang een alarm worden geactiveerd, de bewaakte fase wordt onderbroken of een systeem-afschakeling in gang kan worden gezet. Dankzij de mogelijk van de voorwaarschuwing, kan de gebruiker nog tijdig reageren en ongeplande installatiestilstand voorkomen. Hierdoor wordt de installatiebeschikbaarheid verhoogd.

Daarnaast biedt de SIRIUS 3UG4825 met IO-Link-interface de mogelijkheid om het bewakingsrelais direct aan het besturingsniveau te koppelen. Via IO-Link kan het bewakingsrelais met behulp van de besturing worden geparameteriseerd of kunnen meetwaarden en diagnosegegevens naar het besturingsniveau worden gestuurd. Zowel SIRIUS 3UG4625 als SIRIUS 3UG4825 voor IO-Link zijn uitgerust met een LCD-display waarmee de gebruiker op een eenvoudige manier ook direct op het apparaat zelf parameters kan instellen, meetwaarden kan weergeven en foutdiagnoses kan stellen.

Meer informatie…..

 de SIRIUS 3UG4625 en SIRIUS 3UG4825 voor IO-Link